Сашо Диков трие файлове в ефир

Булфото
share

Водещият Сашо Диков направи нов странен експеримент. Той се опита да покаже, колко време е необходимо, за да се изтрият файлове и после да се възстановят.

Всичко това беше свързано с излезлите през седмицата разкрития, че Радко Димитров, началник на 4-ти отдел в СДОТО, е триел информация за незаконните подслушвания с помощта на отвертка. За целта водещият беше поканил в предаването си "Дикoff" Калин, ученик от Природоматематическата гимназия. Самият Диков влезе в образа на станалия известен като Радко Отвертката. Той изтри три файла от намиращия се пред него лаптоп, като след грабна отвертка, с която извади харддиска от него. “Неслучайно ми викат Стив Джобс”, пошегува се той докато човъркаше с отвертката.

Ученикът Калин взе въпросния харддиск и го свърза с друг компютър. След това го сканира за изтрити файлове. Трите изтрити от Диков файла можеха да се отворят на втория компютър. Тийнейджърът уточни, че техниката, с която свърза харддиска и компютъра, както и използваните програми, са достъпни за всички потребители и могат да се закупят свободно по магазините.

Освен това те лесни за използване. “Дори от полицаи”, уточни Диков. Самото възстановяване на данните отне на Калин 6 минути. Така водещият показа колко лесно се заличават и възстановяват данни, пък били те и от подслушване. “Ако Радко не си е играл и с чука”, поясни той.

Водещи новини

Още новини