Ураганният вятър в Габрово взе една жертва

share

Със заповед на кмета на Община Габрово Таня Христова, считано от 20 часа днес, се обявява бедствено положение на територията на цялата община. Решението на кмета е продиктувано от ураганния вятър, разразил се над град Габрово. Скоростта на вятъра, измерена от общинската МТО станция, надвишава 122км/ч.  Съборено от силния вятър строително скеле уби тази вечер млада жена на паркинга на сградата на НТС в града. Тялото все още не е идентифицирано.

На територията на общината са възникнали тежки до критични ситуации. Има пострадали хора, разрушени покриви и паянтови постройки, разпокрити са къщи, блокирани са пътни участъци, изпочупени са прозорци и витрини. Много хора в селата са останали без електричество.

Утре, 15 март 2013 година, се обявява за неучебен и неприсъствен ден за всички училища.

Ръководството на Община Габрово се обръща към собствениците на всички МПС да преустановят движението с личните си автомобили на територията на цялата община. Обстановката е изключително критична и сложна. Гражданите да се приберат по домовете си и да не излизат навън.

По отстраняване на щетите работят всички аварийни екипи на Гражданска защита, Община Габрово, Енерго-про, „Благоустрояване" ЕООД.

Сигнали могат да бъдат подавани на телефон 112.

Водещи новини

Още новини