В работната група за Топлофикация се хванаха за гушите

share

Скандал между представители на „Топлофикация - София”, Столична община и граждани избухна на заседанието на работната група за „Топлофикация” в Столична община.

Граждани започнаха да викат, че искат спиране на делата срещу хората за неплатени сметки на парно. Те се възпротивиха и срещу решение за недопускане на гражданите на заседания на Столичния общински съвет.

Екатерина Йорданова, която е член на постоянната комисия по финанси и бюджет и на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма, заяви, че тази работна група е трябвало да обсъжда становища, свързани с всички искания.

„Има много предложения, те са противоречиви. Нямаме категорични решения за спиране на делата все още”, каза Йорданова. Тя заяви че срокът на групата е 20 март и призова за ред на заседанието, за да се чуят мненията на юристи. Гражданите в заседанието заявиха, че Столичният общински съвет трябва да вземе решение и да възложи на „Топлофикация” да преустанови завеждане на дела.

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев заяви, че в повечето държави се плаща на равни 12-месечни вноски. „Подкрепям предложение за въвеждане на месечно таксуване”, заяви той.

Янко Петров, един от гражданите, заяви, че в Европа няма прогнозен дял на сметките. Според него съдебните дела трябва да бъдат спрени, докато не се уточнят конкретните цифри в сметките на хората. „Ако се въведе индивидуалният договор за право на едномесечно предизвестие за отказване от „Топлофикация”, олигарсите ще губят”, посочи Петров.

На вратата пред залата на заседанието в общината присъства полиция.

Водещи новини

Още новини