Божидар Димитров: През 1944 г. в Македония е имало геноцид над българите (видео)

share

Божидар Димитров и Красимир Каракачанов бяха гости в сутрешния блок на Нова телевизия и коментираха поредните заплахи за живота им, отправени от Македония.

Според Каракачанов българските спецслужби трябва да се захванат с този случай. Нашите служби трябва да си свършат работата и да установят, кой е този човек. Аз много добре го знам кой е и къде живее. Това е един човек от град Гевгели с психически проблеми, разкри Каракачанов. Аз не се притеснявам, че ме заплашват с убийство. Проблемът е, че България вече 20 години няма яснота по формирането си на политиката на Балканите. Този луд, който ни заплашва е с промит мозък и е резултат от непрестанните лъжи на Скопие, категоричен беше Каракачанов. Божидар Димитров беше на мнение, че основният проблем е, че този човек, който е луд, използва думи, които се насаждат ежедневно от официалните власти в Скопие. България е представяна като вълк, който ще изяде ваклото агънце Македония. Това е езикът на омразата. Този човек, който ни заплашва е продукт на политиката на омраза на Скопие, категоричен беше той. През 1944 г. в Македония са били убити 23 000 българи. Това е геноцид, а никой в нашата държава не говори за това, разкри Димитров.

Двамата коментираха и новия служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев. Божидар Димитров беше убеден, че новото правителство ще донесе само положителни емоции за България. Аз познавам лично Марин Райков от повече от 25 години и съм убеден, че той ще се справи. Всички министри за начетени и умни хора. Не мога да разбера, защо министрите трябва са познати на обществеността. Ние трябва да се интересуваме дали си вършат работа, а не кога са родени и кога са сбъркали, категоричен беше Димитров. Красимир Каракачанов, също заяви, че Марин Райков е добро назначение за премиер. Служебното правителство трябва да започне веднага битка с монополите. Това правителство не трябва да се притеснява, че някой чужд посланик ще му дръпне ухото и ако се докаже, че монополите са ограбвали българския народ, да им бъдат отнети лицензите. Това правителство трябва да работи смело и радикално.

Водещи новини

Още новини