Таксита ще помагат при бедствия

share

Повече от 5000 таксиметрови шофьори в столицата ще дават информация при бедствия и аварии на съответните служби. Това предвижда споразумение, подписано между Столична община и Националния съюз на превозвачите.

При необходимост ще бъде използван ресурсът ни от мобилни екипи с високопроходима техника, джипове, специфично оборудване, ATV-та, каза Румен Крумов, председател на съюза.

В нашата структура основно влизат таксиметровите автомобили, с отдавна изградена комуникация. Едно от най-полезните неща за организацията за справяне с проблемни ситуации, свързани с аварии, бедствия и кризи, са именно тези над 5000 очи и уши денонощно на територията на общината, обясни той.

Въпреки всичко, което се прави по отношение на видеонаблюдението, винаги е хубаво, че от тези хора на момента може да се получи точна информация в конкретни точки какво се случва. Има голям интерес от фирмите, които са наши членове, и особено от тези, които имат изградени аварийни служби. Това най-просто казано започва с екипи за репатриране на автомобили при ПТП, но те могат да бъдат ползвани за много други неща, каза още Румен Крумов.

Водещи новини

Още новини