Такситата на абонамент са най - изгодни

  • 23 април 2013 06:24

  • 721
  • 0
Такситата на абонамент са най - изгодни
© Булфото

Такситата, които се наемат с абонамент, са най-изгодни, пише в. „Монитор”. Най-зле по отношение на приходите са компаниите, които разчитат на случайна клиентела, която вдига ръка на улицата или се обажда в последния момент по телефона. По данни от бранша този вид ангажиране на жълтите коли е спаднал с около 70 на сто след увеличение на цените.

Таксиметров водач на елитна компания разказа, че оцеляват само компаниите, които работят на абонаментен принцип с цели фирми. Подходът е много удачен за служители, работещи на смени, които тръгват в неудобни часове от денонощието. Така фирмата не поддържа собствен автопарк, не плаща на свои шофьори, а само заплаща за транспортната услуга.

По думите на шефове на такси компании ръстът в търсенето на такава услуга е около 30 на сто само спрямо предходната година. Това всъщност е антикризисна мярка, обясни собственик на компания с 40 служители, която е полезна и за двете страни. Хората обаче не могат да си пътуват, докъдето си искат само защото са с такси, обясни директорът на дружеството. Всяка кола тръгва към конкретен адрес, служителят е с личен номер, който се обявява на диспечера при повикването на таксито и така не могат да се правят обиколки на столицата.

Семейства също използват таксиметров транспорт за децата си, като ги поверяват само на един водач. Редовната услуга гарантира 10% отстъпка от цената.

Последвайте канала на

Десислава Станева
721 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини