Киро Японеца платил на Росен Плевнелиев 15 млн. лв.

share

Несъществуващата вече строителна фирма на Росен Плевнелиев е вдигнала бизнес центъра "Сегабилдинг" на столичния бул. "Васил Левски", който е собственост на Киро Японеца, твърди Уикенд.

Луксозната бизнес сграда бе окончателно завършена през пролетта на 2005 г., след като босът от Факултета платил 9 млн. лв на фирмата на бъдещия президент. Брокери пресмятат, че чистата печалба на държавния глава е 1 млн. лв.  Според хора от строителния бранш настоящият президент е построил и друга бизнес сграда собственост на Киро Японеца - луксозен обект на централния столичен булевард "Фритьоф Нансен", който бил на стойност 6 млн. лв.

Росен Плевнелиев беше представител на немската строителна фирма "Линдер" чрез дружеството "Ирис Интернешънъл", на което бе управител. В периода 2002-2005г.  компанията на настоящия държавен глава получи строителни поръчки за над 15 млн. лв.

В периода 2004-2005 г. Кирилов упражнил влиянието си в ъндърграунда, за да помогне за отчуждаването на имоти и окрупняването на парцела, върху който Плевнелиев вдигна бизнес парк "София"

Водещи новини

Още новини