Сумата за такса смет в София е вярна, съобщи Дончо Барбалов

share

От Столичната община обявиха, че крайната сума за дължимата такса смет е описана правилно в данъчните съобщения за 2013 година. Грешки има при втората и третата вноска за разсрочено плащане, които са били дадени като нули, уточни заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Сигналът за различните суми във фактурите беше подаден от общинския съветник от БСП Георги Кадиев.

Всички данъчни съобщения за 2013 година, които вече са разпратени до фирми и физически лица, съдържат грешна информация в частта "такса битови отпадъци". Сумата за втората и третата вноска при разсрочено плащане на таксата е като при първата, обясни Дончо Барбалов: "Общата сума е вярна, за втора и за трета вноска при разсрочено плащане такса смет е като за първа и точно там тази информация е непълна, не е отпечатана. В компютърната система данните са верни, в данъчните отдели има съобщение, изпратили сме до финансовите институции съобщения, знаем кой е направил грешката".

Дончо Барбалов благодари на общинския съветник от БСП Георги Кадиев за бързата му реакция.

"Намерили сме причината за проблема, стартирали сме такава процедура административна вътрешна и благодаря на общинския съветник, че нашите усилия станаха достояние на всички", заяви Барбалов.

Водещи новини

Още новини