Национален траур в памет на Пламен от Варна днес (видео)

Булфото
share

Във връзка със смъртта на самозапалилия се на 20 февруари т. г. Пламен Горанов правителството в оставка обяви 6 март за ден на национален траур. В такъв ден националният флаг на България се спуска наполовина и се отменят планираните тържества.

36-годишният варненец, който се самозапали пред сградата на община Варна с искане за оставка на кмета Кирил Йорданов и целия общински съвет в града, почина от раните си на 3 март. В болницата в изкуствено поддържана кома той прекара 11 дни с над 80% изгаряния. Очаква се днес и кметът на Варна Кирил Йорданов да съобщи решението си да подаде оставка.

Според установените към момента факти от страна на прокуратурата Пламен Горанов се е самозапалил. Според кадрите от видеозаписите, които от прокуратурата разказаха в понеделник, Пламен се е изкачил сам до площадката пред парадния вход на община Варна, носейки раница и плакат "Оставка на Киро и целия общински съвет до 17 ч. на 20.2.2013 г.". След това той е спрял, оставил раницата, извадил от нея бяло платнище, взел петлитрова туба със запалителна течност и се е полял с част от съдържанието й, припомня "Дневник".

Водещи новини

Още новини