Протестиращи: Да не се разпуска НС, докато няма промени в Изборния кодекс

share

Представители на различни граждански организации и на организационни комитети на протестиращите заседават днес на кръгла маса в столичен хотел, за да излъчат легитимни свои представители и да се обединят около основни искания.

Кръглата маса бе насрочена да започне в 12.00 часа, но конферентната зала на хотела се оказа малка да събере всички представители на организации и протестиращи и част от гражданите си тръгнаха, недоволни. Сред тях бяха Ангел Славчев и Мариана Христова, организатори на протести и защитници на екологични каузи. Форумът се ръководи от така наречената инициатива Кръглата маса в която участват Кристиан Коев, Десислава Петрова и други представители на протестиращите. Сред основните искания на събралите се е да не се разпуска Народното събрание, докато не приеме промени в изборния кодекс. Иван Монев, представител на иницитивата "Кръгла маса"
заяви, че днес трябва да бъдат излъчени легитимни представители на протестиращите, които да участват на всички нива като обществен коректив на властта. Обсъждането на точките от дневния ред на форума обаче протича сред непрекъснати спорове между присъстващите и взаимни обвинения.

Преди започването на кръглата маса представители на инициативата имаха среща с членове на БАН и на академичната общност, които са дали свои съвети как протестиращите могат да отстояват своите цели.

Водещи новини

Още новини