И миньорите излизат на протест

share

Миньори излизат на протест във вторник, когато Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще реши окончателно с колко процента да поевтинее тока. Те ще протестират срещу възможността за изключване на някои топлоелектрически централи от енергийния микс с цел намаляване цената на тока, обявена от министъра в оставка Делян Добрев.

Очаква се над 2000 души да се включат в протеста пред сградите на държавния регулатор и на икономическото министерство, съобщи заместник-председателят на синдикалната организация на миньорите към КНСБ Валентин Вълчев, пише Дарик.

„Причината е изказването на Делян Добрев, че по-добре 500 миньори да останели гладни, отколкото милиони по улиците. Мислим, че всички сме равни, не може министърът така да се гаври с миньорите и техния труд и затова ще бъдем много повече пред ДКЕВР, защото в понеделник е общественото обсъждане, а във вторник от 10 часа на закрито заседание регулаторът трябва да вземе решение за микса – коя централа ще работи и така нататък", каза той.

Според Вълчев ако се затворят няколко български централи, работещи с родни въглища, това означава български миньори на улицата. Затова ще защитим правата си, нашия труд и нашите семейства, категоричен е синдикалистът.

Водещи новини

Още новини