Протестиращите в Добрич застават зад правителството "в сянка"

share

Протестиращите в Добрич застават зад проекта за създаване на гражданско правителство "в сянка", съобщи на пресконференция Пепа Рашева от координационния център на протеста, цитирана от БТА.

По думите й бъдещият кабинет от експерти ще упражни граждански натиск за намаляване цената на електрическата енергия и за бързо решаване на други наболели проблеми на хората. Предсрочните избори за парламент не са решение, защото първо Изборният закон трябва да бъде променен, така че да е сигурно, че няма да има фалшификации на вота, каза Рашева. Тя допълни, че протестиращите са готови да бойкотират изборите.

В последните дни се правят опити да се омаловажат и обезличат протестите чрез внедряване на "спящи клетки" и кухи структури - сдружения, фондации, които не са действали от години, коментира Деньо Павлов - един от координаторите на протеста в Добрич. По думите му включването на тези организации ставало по команда и протестиращите се разграничават от тях. Протестно шествие тази вечер ще премине през Добрич, но по нов маршрут, съобщиха от координационния център. Протестиращите граждани ще се съберат и на националния празник 3 март.

Водещи новини

Още новини