Протестиращи: Правителството в сянка ще формулира желанията на хората

  • 28 февруари 2013 07:39

  • 770
  • 1
Протестиращи: Правителството в сянка ще формулира желанията на хората
©

Правителството в сянка е напълно реална мярка и възможност.

Това заяви пред камерите на TV7 Димо Господинов, юрист който консултира протестиращите. То по-скоро трябва да бъде глава на протестите и да координира действията им. Няма нужда от промени в Конституцията и законовите наредби, за да бъде създадено такова правителство, убеден беше той. Искам да уточня, че това правителство в сянка няма да има реалните функции на кабинет. То ще е насочено изцяло към хората и ако те одобряват работата му, правителството ще работи, обеща Господинов. Ние взимаме пример от исландския модел и няма да имаме нищо общо с британската политическа система. Идеята на правителството в сянка е да формулира желанията на хората, които излизат да протестират. Все още не сме мислили по въпроса, как ще се финансира правителството в сянка, разкри Господинов. 

Политологът Димитър Димитров заяви, че в британската политическа система под правителство в сянка се разбира-говорителите на опозицията, които дават различни предложения от тези на управляващите. Тази идея е напълно радикална за България, категоричен беше той. Много трудно ще последваме исландския модел, защото разликите между между двете държави са големи.

Димитър Гочев, експерт по Конституционно право, беше убеден, че правителството в сянка може да е полезно и няма Конституционни пречки, то да бъде съставено. Ние имаме закони и това правителство трябва да влезе в техните рамки. Непременно трябва да се използва правовия ред, обясни Гочев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Симеон Любенов

2013.03.03 | 13:57

1
Разбирам и изцяло подкрепям протестиращите и техните искания. защо да не се зеимстна и швейцарският начин за сондиране на общедтвеното мнение - по интернет, с писма и по други начини обиктовените хора си изказват мнение. Силно съм обезпокоен, че ние, живущите в селата и малките градове не можем да организираме такива масове протести. Освен недоволството от всичко, което до сега е поставено на протестите, ние настояваме да се чуят и нашите искания за отмяна на жестоката експлоатация от едрите арендатори. Искаме ревизия на системата на стопанисване на земята, да ни се съдейства за организиране на доброволни сдружения за обработка на земята, да възродим българските традиции, да отхвърлим експлоатацията на "зърнарите", да изгоним тези, които лобират за тях, да преустановим черните партийни каси, да станем ние истинските стопани на земята о на държавата си. Помогнете да чуят нашето мнение по-вече хора.

Добави коментар

Водещи новини