Майор Милов: Българската армия никога няма да се откаже от своя народ (снимки)

Булфото
share

Легия „Раковски“ не се отказва да пази правата на военнослужещите.

Над 200 души от Легия „Раковски“ и техни поддръжници организираха шествие от паметника на Незнайния войн до сградата на Народното събрание на площад „Независимост“. Шествието е под наслов „За България, за Българската армия", а участниците носят множество български знамена, както и знамена на Легията.

Шествието започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите за България.

Председателят на Офицерска легия майор Иван Милов заяви, че военните са с България и българите и призова всеки един, който мине до военен паметник или до военно знаме, да се спре за малко и да отдаде почит.

“Българската армия никога няма да се откаже от своя народ и винаги ще защитава неговите интереси. Членовете на офицерска легия „Раковски” не се отказват по никакъв начин да запазят правата, които са записани в закона”, допълни Милов.

Военнослужещите настояват за възстановяване на правата им, отнети с последните промени в кодекса за социално осигуряване.

В шествието взе участие и бившият военен министър Николай Цонев. „Тези, които не уважават Българската армия и труда на българските военнослужещи, не са патриоти“. Това каза на участниците Цонев. Той допълни : „ Аз съм български офицер и се гордея, че съм свързан с Българската армия. Гордея се с това, което съм направил като министър на отбраната и смятам, че българските военнослужещи трябва да бъдат уважавани“.

Шествието приключи пред сградата на бившия партиен дом на площад „Независимост”.

Организаторите благодариха на гражданите, които са дошли да ги подкрепят, както и на всички сдружения и организации, които са се включили в протеста им.

Водещи новини

Още новини