Да ушиеш байрака на протестите

  • 26 февруари 2013 10:08

  • 1045
  • 0
Да ушиеш байрака на протестите
© Булфото

Гражданските протести неочаквано раздвижиха един малък бизнес, който е в застой през последните години. Единственото ателие в Северозапдна България, което шие знамена, отбеляза невиждан интерес към тези национални символи.

Чисто нови трибагреници водят протестните колони от две седмици насам, докато по фасадите на държавни и обществени сгради продължават да се развяват избелели и скъсани флагове. В шивачницата на Маргарита Димитрова от Враца валят поръчки като никога, казва майсторката на знамена, която от 20 години е в този бизнес.

"Преди години много се купуваха знамена, но от две години се купуват повече от частни лица. Дори ги търсят за чужбина, наши сънародници искат да си имат българския трибагреник", разказва тя.

Макар че търсенето расте, а материалите поскъпват, шивачките смятат, че не е сега времето да се вдигат цените на знамената. Така те по своему подкрепят протестиращите.

"За съжаление, общините купуват много малко знамена и много рядко. Обясняват, че няма пари, защото е криза. Затова развяват скъсани знамена. От много години не сме вдигали цените на знамената, няма и да ги вдигна, защото виждам, че хората нямат пари", обяви Димитрова.

И докато търсенето на националния трикольор расте, никой не купува европейския флаг, разказва майсторката на знамена.

Последвайте канала на

1045 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини