Кметът на Бургас заплаши да хвърли оставка

share

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че е готов да хвърли оставка, ако се окаже, че има и един лев, който е пренасочен по друго перо от предвиденото.

Изявлението му бе по повод критика от страна на опозицията в местния парламент, че новият бюджет не е социален и реален, съобщи "Стандарт Нюз".

Според упреците на БСП в момента държавата толерирала Бургас, но след изборите нещата щели коренно да се променят. "Ще си подам оставката, ако намерите и един лев, който да е пренасочен към Бургас за сметка на друг разход. Първия си голям европроект спечелихме по време на тройната коалиция", отговори Димитър Николов. Той бе категоричен, че държавата не отпуска и стотинка повече от това, което се полага. Съветниците от НФСБ обявиха, че няма да подкрепят бюджета, тъй като в него не е предвидена политическата картина след изборите. "Бюджетът не предвижда по никакъв начин колизиите, на които ще бъдем подложени в национален и местен план. Не е предвидено, че след лятото политическата обстановка ще се промени и държавната помощ ще секне. Ще спре одобрението и отпускането с предимство на европари", заяви съветникът Валентин Фъртунов. Градоначалникът отговори, че за да се стопират оперативните програми първо България трябва да излезе от Евросъюза. Съветниците от БСП пък поискаха да се преразпределят парите, предвидени за неправителствени организации в размер на 257 хиляди лева.

"Не е логично едно сдружение "Младежки глас" да бъде толерирано. Считам, че повече от 10 000 лева е по-подходящо да бъде намалена на 5000, а останалите да бъдат преразпределени за сдружения "Онкоболни и приятели", "Самотна майка" и Дружество на инвалидите, предложи съветникът Евгений Мосинов от БСП.

Водещи новини

Още новини