"Хизбулла" отрази само Станишев (снимки)

share

Ливанската шиитска групировка "Хизбулла", която вчера бе замесена в атентата в Бургас от миналото лято, избра да отрази новината от България само с думите на лидера на БСП Сергей Станишев, пише "Дневник".

На арабската версия на официалната страница Moqawama ("Съпротива") новината изобщо отсъства. В английския вариант обаче е посочено, че лидерът на БСП е подчертал, че "въвличането на "Хизбулла" от българското правителство в бомбения атентат в Бургас е необосновано и заплашва националната сигурност".

Страницата на "Хизбулла" също така подчертава, че Станишев е лидер на Партията на европейските социалисти. "Ясно е, че българското правителство е приело политически подход и само повтаря интерпретацията на "Израел" (думата е поставена в кавички, защото "Хизбулла" не признават еврейската държава) от следващия ден на атаката, когато разследването още не беше започнало", се привеждат думите на Станишев.

От медията на "Хизбулла" също така посочват, че опозиционният лидер критикува правителството за провал в предоставянето на подробен анализ на проблемите в българската национална сигурност, които водят до извършването на нападението.

Водещи новини

Още новини