Сергей Станишев: Опасявам се за българите след посочването на "Хизбулла"

  • 05 февруари 2013 17:15

  • 4987
  • 26
Сергей Станишев: Опасявам се за българите след посочването на "Хизбулла"
©

Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обяви, че след казаното на консултативния съвет по национална сигурност, е разтревожен за сигурността на българските граждани. Според него докладите за атентата са повлияни само от една от възможните версии за случилото се в Бургас, предаде БТВ.

Очевидно правителството е избрало политическия подход и по същество огласява версия, което беше заявена от държавата Израел още в първия ден след атентата, когато не беше започнало разследването. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на след края на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Председателят на БСП припомни, че през изминалите месеци неведнъж Бойко Борисов и Цветан Цветанов са заявявали, че биха обявили резултатите от разследването на атентата в Бургас при неоспорими и категорични доказателства, които ще издържат в съда. За мен важното е, че това създава допълнителни рискове, изключително големи за сигурността на гражданите в България, добави Станишев.

„Това, което предполагам, че в момента това, което казва правителството според мен не е обосновано, разследването продължава и не може да се говори за категорични доказателства за конкретните извършители, камо ли за организация, която стои зад този трагичен инцидент. Това е абсолютно неоправдано от гледна точка на националната сигурност и рисковете, които се поемат по този начин, най - вече по отношение на хората в България”, коментира червеният лидер.

„Първата и най-важна задача е да се направи щателен анализ на причините довели до този пробив в националната сигурност. Такъв анализ не беше представен нито тогава, нито сега”, заяви той.

Станишев коментира, че след атентата в Бургас досега има още два сериозни пробива в системата на сигурността, визирайки действията на Октай Мехмедов спрямо Ахмед Доган и покушението пред Съдебната палата. „Това са три тежки инцидента, които говорят за това, че системата за национална сигурност не е достатъчно ефективна, за да работи, камо ли да гарантира сигурността на българските граждани. Затова няколко пъти в хода на дискусията призовах правителството да остави разследващите органи да си свършат работата ефективно и докрай”, каза лидерът на левицата.

„Вече 10 години, откакто участвам в КСНС, това е първото заседание, на което членовете на Консултативния съвет нямаха възможност предварително да се запознаят с писмените доклади на институциите. Това е безпрецедентно само по себе си. Това не е сериозен начин на работата на КСНС и отговорност за това носи правителството”, изтъкна още Станишев.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
4987 26

Коментари 26

Добави коментар
Хан Крум

2013.02.06 | 10:49

26
ТИ И ТВОЯТА ПАРТИЯ СЕРГЕЙЧО 3 ПЪТИ ДОКАРАХТЕ ДЪРЖАВАТА ДО ПЪЛЕН ФАЛИТ СЕГА СИ СЕ ЗА ГРИЖЕЛ ЗА СИГУРНОСТА НА ДОГАН И БАРЕТАТА ТЕЗИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА НЯКОЙ ДРУГ НАПРИМЕР НА Р. ОВЧ. ХАЙДЕ ЧУПКА
АЛИ РЕЗА ОТ ЛИСТОПАД ПО БТВ

2013.02.06 | 10:49

25
СЕРГЕЙЧО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ТА ТИ СИ СЪВЕТСКИ ВЪЗПИТАНИК НЯМА СТРАШНО АКО ИСКАШ ОЖЕНИ СЕ ЗА ЕДНА ОТ МОИТЕ ДЪЩЕРИ с манафски поклон АЛИ РЕЗА ОТ БТВ

2013.02.06 | 09:22

24
Нима има още тъпанари които да харесват БСП и Герб и ги защитават? Вие сте много наивни. На мен не ми трябват никакви политици и управляващи. НА РОБИТЕ ИМ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ГИ ВОДИ, А СВОБОДНИТЕ ЖИВЕЯТ КАТО БРАТЯ!
ИНТЕРЕСНО

2013.02.06 | 05:57

1
Има ли още хора които да вярват във филмите като Смело сърце и Гладиатор.Много популистко и надъхващо.Няма по-силно от икономиката :-)
Pojarnikar da stana

2013.02.06 | 08:36

10
НЕ ги защитавам комунягите,но тука си е абсолютно прав.Как може малоумника Цвъко директно да заявява вероятния извършител. Дори и тази терористична организация да е инициатора,той няма никакво право да застрашава Българската нация .Може просто да си премълчи и да информира съответните власти да действат срещу тях. Ако стане нещо занапред пак ли миналото ще е виновно или некадърните мафиоти Цвъко и Боко ?
АНТИКОМУНИСТ!!!

2013.02.06 | 08:45

23
pojarnikar da stana!!! Това е мечтата на всеки комунист, предимно на Сер-Гей!!!

2013.02.06 | 08:40

16
Поздравления за обективният коментар ! Цветанов просто изпълнява поръчка от американците и работи против държавата ни ....
ГАДНА МИШКА

2013.02.06 | 08:39

14
Типично мишкарско мислене,по-мишкарски коментар не съм чел.Те взривяват автобуси на наша територия,а ние да си мълчим,нека ни настъпват по врата ,а ние да си мълчим,това предлагаш ти като идея и всички други които те подкрепят.
Бял Полуовес

2013.02.06 | 08:37

11
А какво да каже,че е била Майка Тереза ли?

2013.02.06 | 08:44

19
СКАНДАЛ!!!!!!! СНИМАЛИ СТАНИШЕВ И ВИГЕНИН САМИ, В ХОТЕЛСКА СТАЯ, ПО ПРАШКИ!!! , за повече инфо четете в сайта "ГЛИГАНЪ"
АЛИ РЕЗА ОТ ЛИСТОПАД ПО БТВ

2013.02.06 | 08:44

22
ПЪК АЗ ЩЕ ГО ЖЕНЯ ЗА МОИТЕ ДЪЩЕРИ??? ЯЗЪК Ц Ц Ц НЕКА СИ ТЪРСИ МАНАФИ!!!
:)

2013.02.06 | 08:44

21
хахахаххаха, какво разбира сергей от външна политика?!!! Опитът му се свежда до 3 часа в една чакалня и купуването на един атлас! Смешка!!!!
ЗАВИСТНИК

2013.02.06 | 08:44

20
ОТ КЪДЕ ТОЛКОЗ АКЪЛ У ТАЗ СТАНИШКА ???

2013.02.06 | 08:43

18
Ами като папката последно е взимана 2006-та и това може да го направи само вътрешен министър. Той запалката по - принцип се пени яко, но сега мълчи. Колко ли доноси са снимали сергеева чета? Пък и сега се разкриха, защото Станишев още не се е явил пред комисията за корупция, а за Овчаротв и Нинова вече има официално потвърждение що за стока са. Евтините дс/бкп номерца не минават. Всеки знае червената сган какво представлява и бабичките не се веселят вече.

2013.02.06 | 08:43

17
С всяко си следващо изказване доказва колко много е загубила държавата, че сме имали такъв премиер. Той се плаши все едно е шпионин на хизбула и сега е разкрита организацията му. Кой би искал да не бъде назован извършителят?
българин

2013.02.06 | 08:40

15
Действително изявленията на Цветанов -са само предположения с ясна цел от рода " СЛЕД НАС И ПОТОП" защото ГЕРБ си отиват от власт и поставят държавата ни под заплата и всяко следващо Правителство в цайтнот в дипломатическите ни отношения с арабският свят.

Добави коментар

Водещи новини