Искат съд за биячите на Октай

Булфото
share

Инициативен комитет: Съд за “делегатите” пребили Октай Енимехмедов организира протест от 12:00 ч. пред сградата на Народното събрание в София.

В Столична община е внесено уведомление за протеста. В градовете Бургас, Варна и Пловдив също се организират протести пред сградите на Съдебните палати. Сред исканията, разпространени до медиите, са записите от побоя да бъдат прегледани; лицата, нанесли побой над вече не представляващият никаква заплаха Октай Енимехмедов, да бъдат разпознати; анализиране на виковете на делегатите, сред които “убийте го” и “не го оставяйте жив”, които могат да бъдат окачествени като подбудителство към убийство; да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място и справедлив процес.

Протестът се организира днес и във Варна, Бургас и Пловдив. Според организаторите на 19 януари на конференцията на ДПС са извършени две престъпления.

"За едното - нападението над Доган, Октай Енимехмедов е задържан и го очаква съд и цялата строгост на закона. За побоя над него обаче задържани - няма", казват създателите на групата.

След нападението над Доган с газов пистолет Софийски градски съд остави окончателно в ареста Октай Енимехмедов. Той е обвинен в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. За побоя над него обаче няма последствия. Лидерът на ДПС Лютви Местан дори заяви, че делегатите, които са го налагали с юмруци, заслужават похвала.

Водещи новини

Още новини