Уволняват 251 души от Дунав мост 2 през март

share

В процес на създаване е българо-румънското предприятие, което ще събира таксите за преминаване през моста, както и ще отговаря за експлоатацията и поддръжката на Дунав мост 2, каза на пресконференция директорът на Бюрото по труда Владимир Георгиев.

Според Георгиев до месец юни това предприятие ще трябва да бъде сформирано и да започне дейност през месец юни. От Дунав мост 2 в края на миналата година са уволнени 90 души. Отново обаче са пуснати свободни места за 13 работници и веднага са били насочени хора за работа на Дунав мост 2. Документът, пуснат през месец ноември 2012 г. от фирмата, изграждаща моста, за масови уволнения е върнат за някои уточнения, но така и не е получен отговор. До края на месец март се предвижда да бъдат уволнени 251 души.

59 са работните места, обявени от работодатели в Дирекция „Бюро по труда” във Видин от началото на годината. Само 5 от тях са за хора с висше образование, търси се логопед, ветеринар, счетоводител, медицинска сестра и инженер. Три са местата с полувисше и средно-специално образование, търсят се двама техници и един фелдшер. Владимир Георгиев посочи, че отново най-много са местата – 51, за които се търсят хора със средно или професионално образование. „Най-много се търсят работници в шивашката индустрия – това са 23 места. Ловешка фирма е обявила 10 места за монтажници на тръбна мебел”, допълни Георгиев. Търсят се и сервитьор, един охранител – конен патрул, багерист, рехабилитатор.

Водещи новини

Още новини