Цветанов: полицаите заслужават по - добри условия

share

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов откри изцяло обновената и реконструирана сграда на Полицейския участък в Белово.

Той отново заяви, че полицейските служители заслужават да работят при по-добри условия.

"Средствата за ремонта на сградата са осигурени от бюджета на МВР, но нашата политика е насочена към усвояване на повече средства по оперативните програми и еврофондовете", каза Цветанов.

"Вече са обявени обществени поръчки за над 40 млн. лева за обновяване на автомобилния парк на пожарната. В началото на следващата седмица ще бъдат обявени обществени поръчки за още 32 млн. лева. С това ще успеем да закупим около 117 нови пожарни автомобили. Всичките ни действия са насочени към осигуряване на добри условия за работа на служителите на МВР, за да може те да изпълняват спокойно професионалните си задължения за борба с престъпността", посочи министър Цветан Цветанов.

Той каза още, че ще продължи и съдействието на общините за разглеждане на проблеми, които могат да се решат чрез средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Министърът уточни, че бюджетът, с който разполага комисията, е 70 млн. лева годишно, а поставените от общините проблеми досега са на стойност 240 млн. лева.
 

Водещи новини

Още новини