Манолова: Гражданите победиха Бойко Борисов

share

Резултатите от първия демократичен референдум у нас бяха изтълкувани противоречиво от представители на различните политически сили – всеки ги пречупи пред собствените си партийни интереси.

На специална пресконференция от ДСБ обявиха изхода от допитването като „поражение за БСП”, което извадило наяве „една нова червено-кафява коалиция - Сергей Станишев се прегърна със Волен Сидеров в интереса на мафията”.

Тъмносините обаче разкритикуваха и управляващите. Според ДСБ „основната причина за резултата е страхливата, непоследователна позиция на ГЕРБ”. Факт е обаче, че никое правителство не може да вземе решение, засягащо над 6 милиона души и над 20 милиарда лева, на базата на мнението на около милион граждани, подчерта Иван Иванов.

„Гражданите победиха Бойко Борисов и депутатите му, но ГЕРБ нямат смелост да си го признаят – това е първа голяма загуба за управляващите. Хората гласуваха със "за" на първия референдум, въпреки указанията на Борисов. Така че новината от днес е, че хората не слушат Борисов”. Такъв извод направи Мая Манолова от БСП пред БТВ.

Даниел Вълчев от „България на гражданите” пък защити своята и на съмишлениците си позиция на референдума да не се гласува изобщо. „Идеята е да не се участва в този панаир, който се проведе – има смисъл, когато е ясен въпросът и твоят глас има значение. Въпросът можеше да бъде дали да има развитие на ядрената енергетика като цяло – тогава лично аз бих си казал мнението”, коментира представителят на партията на Кунева.

Водещи новини

Още новини