Мъж иска развод с парното

share

90-годишен пловдивчанин иска да се „разведе” с парното чрез съда.

Климент Анастасов няма радиатори в апартамента си от 15 години. Въпреки това ЕВН периодично го съди за неплащане на такса мощност. За това той е изпратил възражение до Първи брачен състав на Пловдивския районен съд с копие до различни институции. Любопитното е, че Атанасов е потомък на Вазовия род, предаде БНТ.

Климент Анастасов казва, че след като Конституцията му дава право да избира президент, да гласува на референдум, защо да няма право сам да избере как да отоплява жилището си.

Искам да се разведа с парното. След като няма никакъв часовник и нищо, по което да мога да проверя дали действително начислената мощност, която ми е отдадена, калории или каквото и да е, е наистина подадена, коментира 90-годишният мъж.

Анастасов разказа, че преди 15 години свалил радиаторите, защото изгнили. "От тогава четири пъти съм пращал информация в Топлофикация, че нямам нищо и не желая да бъда техен абонат".

На възражението си по последното дело с ЕВН, с изненада видял, че бланката, на която пишело, че ще го съдят, била от Първи брачен състав.

"Пишеше Народен съд - брачна консултация, Първи брачен състав. Не го разбрах защо е. Моя близка съдийка ми каза "паднало се е на този състав, тези неща се гледат така. Щом е подадена молба - тя си върви", разказа мъжът.

Освен пенсия, Анастасов получава рента от наследствени имоти от дядо му - някогашен търговец от Сопот. Затова казва, че може да си позволи съдебните разходи.

"На тия 900 лв. още поне 200 лв. съдебни разноски ще направя. За това държа дядо ми тука, защото той поема разноските."

За своите 90 години мъжът стигнал до извода, че единственият начин да се отърве от Топлофикация е да продаде жилището си.

Водещи новини

Още новини