Антоний Тодоров: Резултатите от референдума няма да са безобидни

share

"Пистолет насочен към български политик, председател на парламентарна партия, която е и член на НС, избиран на няколко пъти, още повече, че става въпрос за партия, която досега е представлявала интересите на значителна част от българските турци -  не е просто обикновено покушение. Независимо от мотивите, които ще бъдат извадени", заяви в интервю за предаването "Нещо повече" по БНР проф. Антоний Тодоров.

"Това е политически въпрос и това покушение трябва да бъде усещано от всички останали като покушение срещу тях, като нещо, което е недопустимо. Точно тази недопустимост можеше да се превърне в политическа декларация на парламента, такава каквато видяхме да се случва в ЕП", заяви още проф. Антоний Тодоров.

Според него липсата на осъждане на случилото с декларация на Народното събрание няма да остане незабелязано от избирателите. Той коментира и предстоящия референдум: "Резултатите от референдума няма да са безобидни в никакъв случай. Малко е вероятно е да се достигне изискваното от закона участие. Над 4 млн. избиратели няма да отидат. Това беше лошо избрано число. Това обезсърчава всякакви други референдуми. Съотношението обаче на мобилизиралите се да гласуват няма да е безобидно", каза Тодоров.

Водещи новини

Още новини