Интернетът бил виновен за гаврите с портрети

share

Всеки случай на гавра с портрети на велики българи трябва да се разглежда отделно, защото причините за него са различни. Това каза пред ТВ 7 доц. Антоанета Христова - директор на Института за изследване на населението и човека към БАН.

В последно време медиите и Интернет са заместили до голяма степен родителите и за това някои от децата търсят изявяване чрез тях дори и по този скандален начин.

Тези случаи показват краха на ценностната система на цялото ни общество, убеден е сихолога проф. Христо Монов. Все по-малко ние самите се интересуваме от идеалите на българските герои. Родителите се отдалечават от учебната система, а самите учебници са пълни с правописни и фактологически грешки и са остарели и скучни за децата. Цялата система на образованието е така сформирана, че няма как да подтикне учителите да предоставят информацията по по-интересен и модерен начин пред малчуганите.

Според проф. Монов трябва сериозно да се замислим да се върнем към идеалите на Възраждането, ако искаме да възстановим ценностната система на цялото общество.

Водещи новини

Още новини