Чистят улиците на Силистра от излезли от употреба автомобили

share

Общината в Силистра започна акция по премахване на излезли от употреба автомобили от улиците на града. Според общинската наредба за реда и чистотата от 50 до 500 лева глоба ще трябва да платят собствениците на стари коли, които след като са били предупредени, не са предприели мерки да отстранят автомобилите от улицата.

Акцията започна с вдигането от улицата на 13 леки и 2 товарни автомобила. Дейността е възложена на лицензирана за целта фирма. Специална комисия е направила оглед и е маркирала колите със специални стикери още през декември. Техните собственици са имали възможност в двуседмичен срок сами да транспортират старите си возила до пункта, предаде БНТ.

"Ако не го направят, общината организира извозването на превозното средство, разкомплектоването и унищожаването, като разходите се поемат от собственика и се заплащат на въпросната фирма", каза Ростислав Павлов, секретар на община Силистра.

Въпросните автомобили от години заемат места по паркингите или задръстват улиците в града. За проявената небрежност собствениците им ще бъдат санкционирани.

"От 50 до 500 лева е глобата, така че аз пак призовавам всички собственици да си ги отстранят сами, това е в техен интерес, т.к. дори и като старо желязо могат да изкарат от тях някакви средства", обясни Павлов.

В противен случай фирмата ще премахне автомобилите за своя сметка и ще си възстанови средствата от стойността на материалите в пункта за рециклиране.

Водещи новини

Още новини