Национал живее с баничка на ден

share

23-годишният национал по лека атлетика Йордан Петров, представил България на световното по полумаратон в Каварна, живее в мизерия. Всеки ден бяга по 15 км на ден, а сили намира с баничка на ден, разказа в репортаж Нова телевизия.

В полуразрушената стая, в която живее, няма нито ток, нито течаща вода. Въпреки това Данчо от Добрич е сигурен, че няма да се откаже от България.

Треньорът му Николай Янков разказа, че въпреки условията му, постигат нереални резултати. Съученуците на Данчо му помагат с храната за обяд.

Момчето има мечта - да продължи да тренира и учи, въпреки че тръгва късно на училище. Тази години той ще бъде абитуриент, пари за бала си обаче още няма. Иска да продължи да следва в Националната спортна академия.

Една от мечтите му е да участва на олимпиадата в Бразилия през 2016 година и да докаже, че в дългите бягания българите могат да бъдат по-добри от кенийци и етиопци.

Голяма мизерия е в дома ми, но не се срамувам от живота си, защото не съм крал. Без ток съм от 5 месеца, а на ден ям по една баничка, защото нямам пари, споделя Данчо.

Той живее с брат си и пастрока си. Майка му е починала преди година. Историята на момчето трогна националния вратар на България Николай Михайлов, който реши да му помогне със спортна екипировка.

Водещи новини

Още новини