Ловците от Студена даряват пари на семейството на убития си колега

share

Ловната дружинка в село Студена ще дари всички събрани от нея глоби на семейството на простреляния вместо глиган бивш кмет Иван Степанов.

До дни ще съберем над хиляда лева от наказания на ловци, които не са положили задължителните трудови дни за захранка на дивеча, обяви Валери Спасов от групата, цитиран от Стандарт. Парите, заедно с другите налични в касата на дружинката, ще бъдат предадени на съпругата на жертвата и двете му деца.

Засега злополучният стрелец, който улучи със съчма Иван не си признава дори пред своите. Припомняме ви, че Степанов бе уцелен зад ухото и издъхна в Пирогов, след като три дни лекарите се бориха за живота му. Инцидентът се разигра заради недопустимо гонене на дивеч по време на стрелба от пусия. Степанов е шеф на дружинката и е ръководил ловния излет миналата събота. Той сам е определил местата на авджиите, но изведнъж е хукнал подир прасето и е излязъл в гръб на колегите си под дъжда от куршуми.

Иван е бил сред най-опитните в групата и всички се чудят защо е нарушил правилата, отивайки почти на сигурна смърт. Нещастието е причинено и от неразрешен патрон 13-ка със седем съчми в него. Засега полицията не може да установи от коя гладкоцевна пушка е гръмнат нелегалния куршум.

Водещи новини

Още новини