Семинар за работа с проблемни семейства готвят в Поморие

share

В Поморие правят семинар за работа с проблемни семейства

Семинарът ще се проведе на 23 и 24 януари 2013 г., от 10.00 часа, в заседателната зала на Община Поморие. Той е за социални работници, учители, психолози, педагогически съветници и родители.

По време на образователните сесии участниците ще се запознаят с основните предизвикателства в живота на децата в съответната възраст, причините за асоциално поведение при тях, нарушените комуникации във взаимоотношенията деца - учители - родители.

Семинарът ще предостави възможност да се изследват и най-ефективните реакции, посредством активното използване на интерактивни методи, сред които симулация на проблемни ситуации, ролеви игри и групови дискусии.

„Работа с проблемни семейства” е насочен към изграждане на нагласи за ненасилствено и конструктивно решаване на конфликтни ситуации, съчетано с конкретни дидактични подходи за изграждане на базисни умения в осъществяване на конструктивна комуникация.

Водещ ще е доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. – дългогодишен преподавател в Програмния съвет „Социални дейности и консултиране” на Центъра за хуманитарни науки при БСУ.

Водещи новини

Още новини