Цветанов написа обръщение към служителите на МВР

share

Министър Цветан Цветанов подписа обръщение към служителите на МВР.

В него министърът заявява: "Доверието и очакванията на обществото за сигурност и спокойствие изискват от нас да продължим да работим заедно за изпълнение на основните задачи на Министерството, както и за отстояване и подобряване на социално-икономическите права на служителите." Като вицепремиер и министър на вътрешните работи, съвместно с ръководния екип на министерството, спазих декларираното пред вас обещание за запазване на социалните нива на защита на служителите на МВР, посочва Цветанов.

През последната година порционът на служителите веднъж бе увеличен със 100 на сто /от 30 на 60 лева/, а от 1 януари 2013 г. се увеличава с още 100 процента - на 120 лева. С пет на сто е увеличена добавката за работа в МВР, като по този начин се увеличи основното възнаграждение на служителите, наети по трудово правоотношение, допълва Цветанов. От началото на 2013 г. ще се изплаща допълнително възнаграждение на служителите, работещи по линия на експертно-криминалистическата дейност в размери до 25, 35 и 60 на сто върху определената база, в зависимост от територията на населеното място, на която работят.

За служителите на МВР, работещи при специфични условия и рискове за живота и здравето, е дадена възможност за получаване на безплатна храна срещу ваучери. Ваучерите ще могат да се използват в търговски обекти, след сключване на договори. Осигуряването на безплатна храна ще засегне допълнително около 28 000 служители, работещи на 12- и 24-часови смени. Месечната стойност на ваучерите за един служител ще бъде между 30 и 50 лв. /според броя дежурства/.

Вицепремиерът изрежда в обръщението и редица програми, по които МВР получава финансиране и техника.

Водещи новини

Още новини