Найденов към първокурсници: Вярвайте в мечтите си

Дарик
share

Да научат студентския химн, призова един бивш възпитаник на Тракийския университет своите бъдещи колеги по време на откриването на новата учебна година.

Земеделският министър Мирослав Найденов припомни, че висшето училище е единственото в страната ни, което бележи ръст на студентите, получило е висока оценка от акредитацията и е попълнило държавната си поръчка, предаде Дарик. „За мен е чест и привилегия да бъдат тук сред вас. Това е и сбъдната мечта, защото в годините назад, аз съм бил от другата страна и не съм вярвал, че ще дойде ден, в който ще отправя това приветстие. Вярвайте в своите мечти, преследвайте ги и нямайте лимит", каза министърът, който даде първия урок на първокурсниците:"Научете студентския химн, защото в него има закодирано много".

Тракийски университет е сред първите седем висши училища в България според рейтинговата система и полага изключително големи грижи за обучението и бита на почти 7000 студенти. От тази учебна година 350 бъдещи висшисти ще живеят в едно от най-модерните студентски общежития у нас.

Когато има силен Тракийски университет-има и силна Стара Загора, каза пред преподавателите и студентите при откриването на откриването на новата академична година и кметът Живко Тодоров.

Гости на Тракийския университет са и представители на акдемичното ръководство на турското висше училищ в град Текирда. Между двата университета има тесни контакти в образователната и научно-изследователска сфера. Въпрос на двустранни отношения е признаването на нашите дипломи в съседната ни държава. „В контекста на добрите ни отношения се надявам този проблем да бъде преодолян в най-скоро време", увери министър Мирослав Найденов.

Водещи новини

Още новини