Йотова откри емоционално академичната година в СУ: Трябва да бъдеш цветен сред множество от сиви хора

share

"Станете ли част веднъж от семейството на Софийския университет, вие вече сте постигнали успех".

Така вицепрезидентът Илияна Йотова откри началото на академичната година в СУ.

"Тези, които за първи път ще прекрачат прага на този университет, може би ще изпитат смесени чувства. Софийският университет пише вече 136-ата година от своята история. В България има много университети, но това е "УНИВЕРСИТЕТЪТ"- свободен, независим и преуспяващ", добави още тя.

Йотова: На прага сме на глобална война, трябва час по-скоро да се събере Съветът за сигурност

"Трябва да бъдеш цветен сред множество от сиви хора", апелира тя към студентите.

"Да мислиш критично, да искаш да чуеш и да уважаваш чуждото мнение, да спориш с аргументи – това е много голямо изкуство и изисква много познания, упоритост и информираност. Може да спори и да побеждава в спора само онзи, който твърдо стои на земята, а твърдо можеш да стоиш на земята, когато зад теб е огромното познание тук, даром от вашите преподаватели, но и в дискусии и спорове със самите преподаватели, защото и тези, които ви преподават, имат какво да научат от вас", каза Йотова в словото си.

По думите й Софийският университет съчетава чудесно традициите и науката на бъдещето. Вие сте избрали университет на световно ниво. Университет, който дава изключително добро и високо образование, който ви прави конкурентоспособни, който утре ще ви даде добра реализация и ще изпълни вашите мечти, каза Йотова на студентите. Знанията и уменията, които ще получите тук са безценни, добави вицепрезидентът.

Водещи новини

Още новини