Малкият процент ваксинирани студенти в Албания отложи началото на академичната година

  • 07 октомври 2021 12:26

  • 164
  • 0
Малкият процент ваксинирани студенти в Албания отложи началото на академичната година
© Getty Images/Guliver (архив)

Началото на новата академична 2021-2022 година в Албания, която трябваше да започне на 11 октомври, бе отложено за 18 октомври заради малкия брой ваксинирани студенти, което е условие за влизане в университетите, събщи МИА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28869

Следващата седмица ще бъде седмица за масова ваксинация на студентите.

Ситуацията с COVID-19 на Балканите

Затова новата академична година ще започне официално на 18 октомври, като целта е да се фокусираме само върху процеса на ваксинация на студентите от 11 до 17 октомври, заяви Евис Куши, министър на образованието и спорта.

Бих помолила университетите да сътрудничат и да се координират възможно повече със здравните структури, за да предоставят на разположение всички необходими помещения за студентите и ваксиниращия персонал, каза министърът.

Тя изрази увереност, че студентите още веднъж ще докажат, че са най-жизнената и най-прогресивна част от албанското общество.

Според решението на Комитета от експерти за справяне с пандемията студентите, преподавателите и служителите в университетите задължително трябва да притежават сертификат за ваксинация или всяка седмица да си правят тест, на което се противопоставят голяма част от студентите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28869

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
164 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини