Военната академия „Г. С. Раковски” открива новата учебна година

Булфото архив
share

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият новата академична учебна 2024/2025 година за слушатели във Военната академия „Г. С. Раковски” утре, 3 септември.

Ритуалът по откриването на учебната година ще започне в 10:00 ч. в района на Академията, където след приемане на строя, свещенослужители от Българската православна църква ще отслужат тържествен водосвет за здраве и благоденствие. По традиция в зала „Тържествена” министърът на отбраната и началникът на отбраната ще изнесат първите академични лекции.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще връчи дипломи на офицери-випускници на Военната академия „Г. С. Раковски“

Военната академия посреща слушатели в две магистърски специалности - „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” от професионално направление „Военно дело” на факултет „Национална сигурност и отбрана“ и „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” от професионално направление „Военно дело” на факултет „Командно-щабен”. Тази година сред обучаемите и в двете специалности има офицери от Република Северна Македония.

Водещи новини

Още новини