МЕУ и Военната академия подписаха споразумение за сътрудничество

  • 21 февруари 2023 17:05

  • 515
  • 0
МЕУ и Военната академия подписаха споразумение за сътрудничество
© МЕУ
Слушай новината Слушай новината

Министерство на електронното управление и Военна академия „Г. С. Раковски“ сключиха Споразумение за сътрудничество, съобщават от пресцентъра на министерството.

Споразумението беше подписано от министър Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през и от началника на Военна академия „Г. С. Раковски“, генерал-майор Тодор Дочев. От страна на Министерство на електронното управление на срещата присъстваха заместник-министърът на електронното управление Атанас Мазнев, Константин Азов, началник на политическия кабинет на министъра и Ангел Петров – главен секретар на МЕУ.

„Заедно ще работим, за да предоставим сигурност и свобода в дигиталното пространство, така необходими, за да се възползва всеки от преимуществата на технологиите“, подчерта министър Тодоров при подписване на Споразумението за сътрудничество.

„Ние подготвяме студенти както в бакалавърския ни курс по киберсигурност, така и в магистърската програма на Военна академия „Г. С. Раковски“, така че това сътрудничество ще е от изключителна полза и на двете институции“, заяви началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев.

Сътрудничеството предвижда партньорство между двете институции при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на електронното управление и неговата реализация, информационната сигурност и киберсигурността. Сътрудничество при подготовката на кадри за нуждите на държавната администрация, в областта на електронното управление, в полза на гражданите и бизнеса. Съвместни инициативи и партньорство при създаване на нови специалности, отговарящи на насоките на дигиталните трансформационни процеси в държавното управление и обществото.

Тракийски университет и МУ - Пловдив подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност

След подписване на Споразумението, домакините от Военната академия представиха пред министър Тодоров и неговия екип, реновирания храм в двора на академията „Св. Архангели“, запознаха министъра и с историята на висшето военно училище. В историческия Комплекс „Царски зали“ министър Тодоров получи почетния юбилеен знак на Военната академия по случай юбилейната 110 – годишнина от създаването на учебното заведение.

Цветелина Кирилова
515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини