Заключиха ученици на изпит, астматик получи пристъп

share

Ученици от 11-ти клас на Езикова гимназия "Пловдив" бяха заключени в училището, за да не избягат от изпит по математика.

Оказа се, че децата не са предварително известени за контролното и в знак на протест няколко от тях решили да си тръгнат. Охраната обаче не ги пуснала, което доведе до бунт сред младежите. Директорката заяви, че не е нужно учениците да бъдат предварително известявани за правенето на проверки на знанията им, съобщава БНТ.

Учениците блъскали по вратите на централния вход, но охраната отказвала да ги отключи.

"Не ни пускат... и решиха, че трябва през междучасието да ни заключат и не можем да излезем. Астматик получи пристъп. Звънях на полицията, но и те нищо не направиха", разказва ученик.

"През междучасието ми беше отказан достъп да изляза извън училището. Това е много опасна ситуация за мен. Здравето ми беше много застрашено", казва болното от астма момче.

Директорът на езиковата гимназия заяви, че няма нужда учениците да бъдат уведомявани предварително, че ще имат изпит. Училището е подложено на мониторинг от просветното министерство и затова се налагали тези контролни. "Вярно, че според правилника не можем да заключваме, но според него и учениците нямат право да саботират учебния процес", заяви Пенка Стайкова.

От регионалния инспекторат по образованието в Пловдив обявиха, че започва проверка на случая.

Водещи новини

Още новини