При какви мерки учениците ще влязат в училищата в Русе?

Pixabay
share

Нови мерки за предпазване от ковид в училищата влязоха в сила в Русе. В основно училище "Никола Обретенов" ще се тестват над 350 деца.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1295

"Учениците ще влизат от отделни входове, всяка паралелка учи на отделен етаж, взети са всички мерки за сигурността на децата. Тестването става от 8 без 15 до 8.00 часа, но понякога продължава до 8.15, това означава, че се губи учебно време, което е проблем. Тестовете се провеждат от учителите, които имат сертификат, помагат им родители доброволци и медицинска сестра, усъвършенства се начинът на провеждане на тестовете", заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на училището Емил Тюлеков.

По думите му за следващата седмица тестовете са осигурени.

Ще има ли нови мерки у нас заради „Омикрон“?

"Имаше положителни тестове при нас, но PCR доказа, че са отрицателни. Но имаше и обратния вариант - ученик беше с отрицателен тест при нас, но в същия ден семейството решава, че ще направи PCR и се оказва положителен. Каква е степента на надеждност на тези тестове е под въпрос, дано да отпаднат в близко бъдеще. Тестовете се провеждат веднъж седмично само в понеделник", допълни Емил Тюлеков.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1295

Водещи новини

Още новини