Зам.-министър: Страната ни има нужда от потенциала на всяко дете

МОН
share

Страната ни има нужда от потенциала на всяко дете, каза заместник-министърът на образованието и науката Евгения Пеева. Тя участва в кръгла маса, свързана с образованието в условия на пандемия и участието на учениците от уязвими групи в онлайн обучението.

Заместник-министър Пеева отбеляза, че темата за ефективността на дистанционното обучение е сред основните приоритети на новия министър на образованието и науката.

Целта е да се направи анализ на резултатите от обучението от разстояние. Той ще покаже реалната ситуация в системата, което ще помогне за формирането на правилните препоръки и решения за следващата учебна година.

Според Евгения Пеева още в началото на пандемията Министерството на образованието и науката е положило усилия за подкрепа на учители и ученици. Чрез различни финансови инструменти са закупени технически средства за обезпечаване на учебния процес. „Започна процедура за обновяване на технологичните фондове на училищата. При необходимост техниката ще се разпределя между децата и учителите, които не разполагат с такава“, припомни тя.

Наши ученици изобретиха фотоволтаична пейка за почистване на въздуха

Заместник-министърът постави акцент върху работата на всички образователни медиатори, социални и младежки работници, учители и директори, които непрекъснато подкрепяха децата.

По думите й пандемията е откроила още по-ясно предизвикателствата в образователната система. Затова е важно всички заедно – институции, социални партньори и родители, да работят за тяхното преодоляване.

Водещи новини

Още новини