Министър Радев откри учебната година в Академията на МВР

share

Избрали сте много благородна професия, буквално сте се "оженили за доброто", да правите добро е професията ви, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред курсантите при откриването днес на новата учебна година в Академията на МВР.

Задачата ви е да въвеждате правовия ред, да пазите законността, всичко случващо се в държавата да бъде съобразно законите, посочи Радев, който добави, че на избралите професията няма да им бъде лесно и по време на обучението, но той е убеден, че щом са я избрали, голямата част от тях ще завършат успешно и ще бъдат полезни за държавата. Радев призова курсантите да използват всичко, което им предоставя Академията, за да станат достойни служители. Учете се, защото силен е този, който знае, заяви министърът.

Тук сме с политическото ръководство, за да покажем, че Академията на МВР е много важна за нас, поставяме знак върху това, за да подчертаем, че вие сте бъдещето на МВР - хората, които минавате през Академията, заяви Радев, който акцентира върху образованието като приоритет. Министърът добави, че ако има качествени курсанти и след това качествени полицаи, и МВР ще има необходимия авторитет.

Валентин Радев се обърна и към преподавателите, посочвайки, че и тяхната задача не е лека, защото са хората, които трябва да запалят курсантите за професията и да ги вдъхновят да трупат знания. В началото на днешната церемония министърът на вътрешните работи прие строя на почетния караул и поздрави курсантите с откриването на новата учебна година. Сред присъствалите бяха също представители на политическото и професионалното ръководство, преподаватели в Академията на МВР.

Водещи новини

Още новини