Гаврилите се с учителка ученици сами ще определят наказанието си

share

Учениците от Старозагорската гимназия по механотехника, които заснеха как унижават учителката си по английски, сами трябва да определят наказанието си. Днес агресивните ученици бяха изслушани от ръководството на училището, а окончателното решение ще вземе Педагогическият съвет, съобщава БНТ.

В заснетия от учениците клип се вижда как те обиждат преподавателката си, дърпат я, пръскат я с вода, хвърлят вещите й и арогантно се подиграват.

Всеки един от участниците във видео клипа трябва да опише каква е била неговата роля в скандалния запис и мотивите за грубото и арогантно държане с преподавателката, реши още педагогическият съвет на гимназията.

Ще се проведе и родителска среща, а педагогически съвет ще вземе окончателно решение дали и как учениците да бъдат наказани. Освен това ще се направят и промени в Правилника за дейността на гимназията, насочени към засилването на контрола и по-стриктно спазване на дисциплината.

Всеки учител ще има задължението при подобна проява да информира незабавно ръководството, служител пък ще контролира видеонаблюдението в гимназията.

Водещи новини

Още новини