Въвеждат ''Час по мислене'' в три училища от следващата учебна година

  • 13 април 2016 19:19

  • 2150
  • 1
Въвеждат ''Час по мислене'' в три училища от следващата учебна година
© Булфото(архив)

„МЕНСА България планира да въведе „Час по мислене“ в три училища от следващата учебна година. Такъв вече се провежда експериментално в едно частно основно училище в столицата", съобщава председателят на МЕНСА България – Христо Радков пред в. "Телеграф".

Преподавателите са членове на МЕНСА България, а учениците, които посещават занятията са от четвърти до седми клас. По този предмет няма оценка, защото нормално не всички деца имат еднакви възможности. Ако започнем да ги оценяваме, със сигурност някои ще бъдат онеправдани. Няма учебници, нито предварителна информация какво ще се случи в часа.

Искаме да ги накараме да се концентрират и да мислят по някаква тема или проблем, както и да дават възможни решения. Включват се задачи от рода на гатанки, кубчето на Рубик, логически задачи. Преподавателят задава въпроси и казуси, а децата трябва да отговарят. Самите ученици също могат да носят казуси и задачи, които да дават на другите деца.

Всичко започва като игра и се превръща в дебат. Така децата се учат да работят в колектив. Различното отношение и провеждане на часовете дава отражение и децата си тръгват заредени с енергия и нови идеи, пояснява председателят на МЕНСА.

Последвайте канала на

Novini.bg
2150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.18 | 23:10

1
А час за чоплене на г@за , ще има ли??

Добави коментар

Водещи новини