Час по-скоро да бъде въведено дуалното обучение иска Танев

Булфото
share

Министърът на образованието и науката Тодор Танев очаква "час по-скоро" да бъде въведено дуалното обучение у нас. Това той каза пред журналисти в Хасково, цитиран от БТА.

Правим всичко възможно в тази посока, защото това е една много голяма надежда за България, посочи министър Танев. Той уточни, че дуалното образование би осигурявало по-качествени специалисти за производството.

От тази форма на обучение, схванато само в рамките на средното образование, ще излизат хора не с диплома за майстор, а по-скоро за това, което ние познаваме като калфа, отбеляза министърът.

Затова той е предложил на Швейцарския фонд и на колегите си от Западна Европа да помислят за надграждането на средното образование чрез колежи.

"Чрез нашия посланик в Швейцария Меглена Плугчиева правим възможното, за да бъде включено това в програмата на швейцарското правителство за развиване на дуалното обучение", отбеляза Танев.

Министърът на образованието пристигна в Хасково по покана на народния представител от района Станислав Иванов. Те ще се срещнат с кмета на общината Георги Иванов, за да обсъдят възможностите за откриване на колеж за професионално образование в града.

Водещи новини

Още новини