Избори за нов ректор в Свищов в най-кратки срокове, поиска Танев

  • 22 юни 2015 16:40

  • 2189
  • 2
Избори за нов ректор в Свищов в най-кратки срокове, поиска Танев
© Булфото

Министърът на образованието и науката професор Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент заяви на брифинг в пресклуба на БТА във Велико Търново, че очаква в Стопанската академия в Свищов в най-кратък срок да се произведат избори за нов ректор.

Той съобщи, че е възложил насрочването на Общо събрание, което ще осъществи избора на назначения с негова заповед служебен ректор професор Иван Върбанов.

По думите на професор Танев Общото събрание трябва да се състои до края на изпитната сесия, за участват в него и студентите, преди да излязат в лятна ваканция, което ще осигури легитимност на ръководния орган на висшето училище.

Професор Танев издаде заповед за назначаване на служебен ректор след постъпили в министерството и в съда сигнали за нелегитимност на Общото събрание, избрало за ректор професор Теодора Димитрова.

В Административния съд във Велико Търново и във Върховния административен съд в София се водят общо седем дела по жалбите за нарушения при формирането на състава и организирането на Общото събрание в Стопанската академия, както и за законосъобразността на министерската заповед за назначаването на служебен ректор.

Според професор Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент министерството е направило всичко необходимо, за да защити обществения интерес и да гарантира реда в Стопанската академия, и казусът вече е в ръцете на магистратите.

Последвайте канала на

2189 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.23 | 10:30

2
И семейна е. Приютила е уютно цели родове. Шуробаджанащина е. Де да беше жив Алеко би плакал здраво...

2015.06.23 | 10:30

1
хаха академията е частна така че искай си хахаха

Добави коментар

Водещи новини