Децата бежанци от Ковачевци все още не ходят на училище, разкри Коларова

Булфото
share

Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище. Това каза в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова.

Министърът на образованието коментира, че комуникацията с Държавната агенция за бежанците не е продуктивна. „Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една несигурност, която може да провокира социално напрежение. Искам да имаме яснота каква е тяхната заявка. Доколкото знам, те имат желание три от по-големите деца да учат в училището в Земен, а останалите деца да учат в столичното 66-о СОУ. До този момент аз не съм получила никаква писмена заявка", каза Коларова.

Все още над 50 училища още не са приключили ремонтите си: „Това не е уникален проблем, през други години е имало същия проблем. Директорите вече са станали специалисти в това как да продължават ремонтите и едновременно с това да протича учебен процес".

 

Водещи новини

Още новини