Уволниха пловдивски учител заради Harlem shake (видео)

share

33-годишен учител от Пловдив падна жертва на манията Harlem shake и е уволнен от работа, пише 24 часа.  Христо Данев организирал скандални снимки с ученици, в които той участва дегизиран в странни дрехи.

Заедно с него в клипа са заснети деца пред самата Хуманитарна гимназия. Тийнейджърите са облечени като футболни фенове, лекари, ченгета, шейхове и танцуват лудо в двора на училището. Част от тях показват сексуални сцени, а други пушат демонстративно.

Клипът вбесил училищното ръководство, което било засипано от обаждания на възмутени родители и граждани, заяви пред “24 часа” директорката Соня Киркова.

“Освободих го по взаимно съгласие, след като му поисках молбата за напускане”, каза тя. Според нея Данев създал изключително близки контакти с възпитаниците си, като не успял да намери къде е тънката граница в отношенията учител-ученик.

"Като преподавател е добър, но като педагог - не", категорична е Киркова, която е начело на престижната пловдивска гимназия повече от 20 г.

Тя определя двата клипа, които вече са изтрити от някои сайтове, като брутални неприлични сцени. "Не мога да приема в двора на училището ученик да пали цигара и това да се документира", категорична е директорката. Твърди, че за първи път е свидетел на подобно нещо в практиката си. "Тази вълна върви в неправилна посока", убедена е Киркова, която по образование е философ.

За учениците, участвали в клиповете, няма да има наказания, тъй като според директорката те били увлечени от преподавателя си чрез въздействие.

В самата Хуманитарна гимназия оставката на учителя по английски се приема нееднозначно, установи "24 часа".

"Колегата е интелигентен, но не е преценил мярата", заяви дългогодишна преподавателка. Тя уточни, че Данев е бивш техен възпитаник и от 4-5 г. го взели на работа в училището.

Водещи новини

Още новини