Закопчаха още един бомбаджия за взрива в Чирпан

Getty Images/Guliver
share

Втори мъж е задържан за взривовете в чирпанско заведение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още един мъж е задържан по подозрение за съпричастност към извършените взривявания на пицария в гр. Чирпан. В рамките на 24-часа в полицейския арест ще остане жител на с. Горно Белево с инициали Р.Х. на 56 години – криминално проявен, осъждан за кражби и незаконно притежание на оръжие.

За извършеното престъпление вчера бе задържан чирпанлията С.И. на 52 години, в дома на когото бяха открити взривни вещества и средства за взривяване. В хода на разследването, след получена информация за съхранение на взривни вещества, антимафиотите в ОДМВР-Стара Загора са извършили претърсване и в къщата на Р.Х. Там те попаднали на 6 електрически детонатора; огнепроводен шнур на парчета с различна дължина; 13 медни, стоманени и алуминиеви детонатора по огневи способ, 2 военни димки; 14 електрически батерии от различен волтаж; множество електрически компоненти и механични превключватели; голям брой метални, пластмасови и стъклени съдове, пълни с белезникаво на цвят вещество, за което се предполага, че е взрив.

Служители на Дирекция „Оперативно-технически операции“ ще извършат необходимите експертизи по досъдебното производство. Действията по разследването продължават.

Водещи новини

Още новини