Замесиха Цецка Цачева в контрабанден канал

share

Името на председателят на парламента Цецка Цачева беше замесено в скандал с покровителство над контрабандни канали през столичната митница.

В студиото на „Здравей, България“ по Нова тв лидерът на ЕНП Мария Капон заяви, че в подадения от партията сигнал в ГДБОП има данни за замесен високопоставен политик от управляващите. Той е един от тримата първи в държавата, обяви Капон. На въпроса дали става въпрос за премиера Бойко Борисов тя категорично отрече. Според държавния протокол в първите трима се включва президентът Георги Първанов, председателят на парламента Цецка Цачева и министър-председателят Бойко Борисов.

Имаме информация, че само се спекулира с името на високопоставения политик от управляващите, уточни Мария Капон. Тя съобщи, че от 11 митничари посочени в подадения сигнал 10 са понижени през последните 15 месеца. Според сигнала 8000 лв. се плаща като подкуп на митничари. От тази сума 1000 лв е за високопоставеният политик от ГЕРБ. Така сумата набъбва до 50 000 лв. на месец, заяви Капон.

Водещи новини

Още новини