Нападнаха съдията, пуснал Чеци

share

Съдията от Софийския градски съд Мариян Марков бе нападнат.

Престъплението е станало днес сутринта, като все още извършителят не е известен. Марков е бил хоспитализиран, животът му е извън опасност. Полицията е предприела съответните действия.

СГС осъжда безпрецедентното нападение над съдия Марков, както и над всеки друг български гражданин, станал жертва на престъпление, пише в съобщението до медиите.

Магистратът е бил ударен с твърд предмет, съобщиха от СДВР. Версията, по която се работи, е спречкване между съдия Марков и неговия нападател. Засега няма данни да става дума за поръчково нападение. Мариян Марков е пострадал леко. Все още той не е разпитан, за да даде насока, в която да продължи по-нататък разследването, предаде БНР.

Марков е магистрат, който е гледал няколко знакови дела. Той оправда по едно от делата му бившия министър на отбраната Николай Цонев, осъди бившия шеф на "Кремиковци" и ЦСКА Александър Томов, произнесе оправдателна присъда срещу бившия изпълнителен директор на "Булгартабак" Христо Лачев. За последно Марков влезе в медиите, след като промени мярката за неотклонение на обвинения за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Николай Русинов – Чеци – единственият обвиняем, така и не излезе на свобода, тъй като Софийският апелативен съд отмени решението на съдия Мариян Марков.

Водещи новини

Още новини