Човек на Маджо прави лекарства менте край Айтос

share

Бивш лейтенант от структурите на СИК е произвеждал в нелегален цех множество фалшиви лекарства, които след това изнасял в Близкия изток и Турция, твърди "България Днес".

Цехът е собственост на 43-годишният Хъмза и се намира в гориста местност край Айтос. Той е успял да закупи съвременна техника за над 3 милиона евро и е наел специалисти, които са разработили технологията. Хъмза е плащал много високи заплати на своите инженери, които са поели риска срещу 5-6 хиляди лева месечно възнаграждение.Чрез своите връзки от силовите структури, той е успял да разработи канал за износ на лекарствата в Турция, Ливан, Йордания, Сирия , Египет и Пакистан. За три-четири години незаконният бизнес е донесъл солидни печалби на бившия сикаджия.

Хъмза е бил приближен на Младен Михалев - Маджо, преди години, както и на убития Стоил Славов. Тримата са въртели бизнес с горива по време на югоембаргото. След това Хъмза, който има прякора Пинокиото заради големия размер на носа му, е бил нещо като заместник в региона на Пламен Дишков - Кела. В последните години той се е отделил напълно от Маджо и започнал да върти собствен бизнес с лекарства.

Водещи новини

Още новини