Закопчаха двама рецидивисти за кражба на автомобили

Getty Images/Guliver
share

Арестувани са двама рецидивисти за кражба на автомобили при специализирана полицейска акция във Велико Търново. Единият е излязъл от затвора преди два дни, излежавайки ефективна присъда за същото престъпление, информират от полицията.

Вчера около 01.45 ч. в старата столица е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 24-годишен неправоспособен водач от Левски, известен на полицията и многократно осъждан предимно за взломни кражби и кражби на автомобили.

На 26 октомври мъжът бил освободен от затвора в Плевен, където е излежавал 2-годишна ефективна присъда за подобни престъпления. В хода на проверката мъжът не представил документи за собственост на автомобила и дал противоречиви и уклончиви обяснения за собствеността му пред полицейските служители. След разследване е установено, че фолксвагенът е откраднат малко по-рано същата нощ от паркинг на ул. "Цар Освободител" в Г. Оряховица, където е бил оставен отключен и с ключове на контактното табло. Крадецът е задържан за 24 часа, привлечен е в качеството на обвиняем за противозаконно отнемане на МПС при условията на повторност. С постановление на Районна прокуратура - В. Търново е задържан за срок до 72 часа, като е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

В понеделник в 06,00 ч. в полицейското управление в Свищов е получен сигнал за откраднат лек автомобил "Мерцедес", оставен в незатворен гараж на ул. "Кириак А. Цанков" с поставен ключ на контактното табло. Полицията открила автомобила на около километър от адреса, изоставен и претърпял пътен инцидент с нанесени материални щети. В хода на разследването е установено, че същата нощ 24-годишен мъж, криминално проявен и осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС е минал покрай гаража, видял че е отворен и е взел автомобила, за да се повози. След около километър му свършил бензина и той го зарязал, без да може да даде обяснения къде го е ударил. След това се прибрал в дома си, където по-късно полицейските служители са го открили и задържали за срок до 24 часа. С постановление на  Районна прокуратура в Свищов мъжът е задържан за срок до 72 часа и е настанен в следствен арест в крайдунавския град.

Водещи новини

Още новини